Grote voorraad, snelle levering! Laat uw trekhaak vakkundig monteren door ons! Voordelige internetprijzen!

Foto

Trekhaak horizontaal afneembare kogel

Er zijn een aantal soorten afneembare trekhaken, De horizontaal afneembare trekhaak is een van de types. Vaak is het vanwege de constructie van de auto niet mogelijk een verticaal afneembare trekhaak te ontwerpen en kiest men dus voor de horizontaal afneembare kogel. Ook is het soms goedkoper om de horizontaal afneembare kogel te ontwerpen.

 

Wij hebben van het basistype horiontaal afneembare kogel voor de meeste auto’s een scherp geprijsde trekhaak. Wij onderscheiden twee modellen van de Horizontaal afneembare trekhaak

  • Manueel Horizontaal afneembare kogelk
  • Automatisch horizontaal afneembare kogel

Hoe kiest u de juiste afneembare trekhaak?

Allereerst is het belangrijk te bekijken welke mogelijkheden er voor uw auto zijn. Kunnen beide type trekhaken of is er maar een mogelijkheid, als tweede is natuurlijk de prijs belangrijk. Daarnaast en dat vergeet men nogal eens; kijk ook naar maximale kogeldruk en aanhangwagengewicht. Zeker de kogeldruk is tegenwoordig nogal eens van belang met fietsendragers en E-bikes. Trekhaakland heeft voor veel auto’s trekhaken met een hogere kogeldruk dan veel andere trekhaakmerken!


Hoe werken de verschillende modellen trekhaken

De basis ( manueel ) horizontaal afneembare trekhaak werkt dmv een borgpen die via een bepaalde manier er in gedraaid moet worden waardoor de trekhaak kogel vast komt te zitten in de houder. De Automatisch afneembare trekhaak werkt met een draaiknop on ver en ontgrendeling te verzorgen. Het laatste type is dus luxer maar daardoor ook duurder in aanschaf.

 

Bij de trekhaak horizontaal afneembare kogel blijft na het afhalen van de kogel wel altijd een deel van de trekhaak zichtbaar. Meestal wordt dit met een dop afgedekt om vervuiling te voorkomen.Bent u geïntresseerd in een trekhaak horizontaal afneembare kogel, klik dan hier