DESKUNDIG KLANTENSERVICE!
GROTE VOORRAAD VEELZIJDIGE OPLOSSINGEN!
VOORDELIGE INTERNETPRIJZEN!
Home / Trekhaken elektrische auto's
Trekhaken elektrische auto's
Trekhaken elektrische auto's
Filter
Toepassen
Trekhaken-elektrische-autos

Trekhaak voor Elektrische auto's

De elektrische auto's maken een enorme opmars in de huidige automarkt. Dat is ook de reden dat de (traditionele) autofabrikanten enorm in gaan op het produceren van trekhaken voor de hybride en elektrische auto's. Maar hoe zit het met de trekhaak voor deze type's?

Steeds vaker zijn elektrische voertuigen geschikt voor trekhaken, echter is dit vaak gelimiteerd tot lichtere objecten zoals een fietsendrager. In de praktijk blijkt dat (de meeste) voertuigen niet mogen trekken, maar wél mogen dragen. De elektrische auto's zijn ingericht op het zo zuinig mogelijk rijden, zoveel mogelijk actieradius behalen uit één accu. Het monteren van een trekhaak heeft daar dus invloed op, het monteren gaat bij een elektrische auto ook anders dan bij een 'normale' auto. 

Trekhaak plaatsen
Een trekhaak voor een elektrische auto wordt gemonteerd in het verlengde van waar de accu geplaatst zit. De montage dient nauwkeurig en juist te verlopen, dit omdat de accu (batterij) beschadigd kan worden. Als de trekhaak eenmaal gemonteerd zit kan de bestuurder een fietsendrager dragen op een veilige manier. In sommige gevallen kunnen elektrische auto's ook een object trekken, dit staat in de handleiding of wordt bij de koop van de wagen verteld. 

Trekhaak kopen?
U kiest het merk (elektrische/hybride) auto en daarna het model. Na het maken van de keuzes ziet u het merk en model met de mogelijkheden van trekhaken. U kunt kiezen voor een vaste, horizontaal afneembare trekhaak of een verticaal afneembare trekhaak. Tevens kunt u als optie direct een wagenspecifieke kabelset bij bestellen. Audi
BMW
Citroen
Cupra
DS
Fiat
Honda
Hyundai
Jaguar
Kia
Lexus
Mazda
Mini
Nissan
Opel
Peugeot
Renault
Toyota
Volkswagen
Weergave:
 

Soorten trekhaken

Trekhaak vaste kogel


Er zijn 3 types vaste trekhaken; Welded; zwanenhals trekhaak waarbij de kogel vastgelast zit aan de trekhaakbalk. Bolded; zwanenhals trekhaak waarbij de kogel met bouten aan de trekhaakbalk vast zit en dus af te schroeven is. Flenskogel trekhaak; klein kogeltje geschroeft op een plaat en in 2 standen verstelbaar. Kijk hier voor meer informatie van de Trekhaak vaste kogel

Trekhaak horizontaal afneembare kogel


De trekhaak horizontaal afneembare kogel wordt recht naar achteren afgenomen. Na het afnemen is het deel nog zichtbaar waar de kogel ingeschoven wordt. er zijn een aantal types: manuel horizontaal afneembare kogel; hierbij is een borgpen geplaatst om het afnemen te blokkeren. Automatisch horizontaal afneembare kogel: een draai of knijpmechanisme ver of ontgrendeld het mechanisme. Meer over de trekhaak horizontaal afneembare kogel.

Verticaal afneembare trekhaak kogel


Dit type is de meest luxe afneembare trekhaak. een draaimechanisme ver en ontgrendelt de trekhaak kogel. het afnemen gebeurd door de kogel naar beneden te trekken / laten zakken. Het insteekpunt zit achter de bumper zodat de trekhaak volledig uit het zicht is bij afgenomen kogel.
Meer over de verticaal afneembare trekhaak kogel

Wegdraaibare kogel:

Dit type trekhaak wordt vooral af fabriek geleverd. de kogel word in de auto ontgrendeld waarna de kogel weggedraaid kan worden. Ook hier zit men niets van de trekhaak indien deze ingeklapt is.


Laatst bekeken producten

Fijn dat je op de website van Trekhaakland.nl komt kijken. Functionele-, analytische- en tracking-cookies worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren!
Accepteer geselecteerde cookies